Pisang Goreng Alicia Amin
Pisang Goreng Alicia Amin

Kerana “Pisang Goreng” Alicia Amin Jadi Luar Biasa Di Indonesia

Posted on
Pisang Goreng Alicia Amin
Pisang Goreng Alicia Amin @ sumber https://www.instagram.com/hangriii/

Kerana “Pisang Goreng” Alicia Amin Jadi Luar Biasa Di Indonesia dan mula tular di media sosial sejak 4 hari yang lalu. Panduan Terkini Malaysia berkongsi dengan anda.

MODEL dan pelakon tanah air yang terbabit dalam program Asia’s Next Top Model 5, Alicia Amin tidak sangka lakonannya dalam muzik video lagu berjudul Pisang Goreng yang kini tular mendapat reaksi hebat peminat di Indonesia.

Alicia, 22, berkata, sebaik muzik video lagu ciptaan dan nyanyian Sid Murshid itu dimuat naik di YouTube enam hari lalu, dia turut mendapat liputan portal hiburan terbesar di Indonesia iaitu KapanLagi.com.

“Saya terkejut apabila ramai peminat dari Indonesia tiba-tiba memperkatakan mengenai muzik video itu. Sambutannya di sana lebih luar biasa berbanding di Malaysia.

“Ia mungkin disebabkan pembabitan saya dalam Asia’s Next Top Model 5. Program itu benar-benar menarik perhatian ramai peminat dari Indonesia sehinggakan segala aktiviti seni saya mereka ikuti,” katanya kepada Harian Metro.

Bagaimanapun, ada juga yang mempersoalkan mengenai lagu mengenai pisang goreng itu.

Mereka turut melabelkannya sebagai lagu sampah dan tidak faham kenapa lagu itu dihasilkan.

“Saya dan Sid Murshid hanya suka-suka menghasilkan muzik video itu. Kami gembira kerana ramai yang memberikan reaksi positif dan sukakan idea berkenaan.

Baca >>  Gambar Terkini Sharifah Sakinah Sedang Sarat Mengandung Tapi Aktif Di Gym

“Namun, jika ada yang tidak menghargainya, saya tetap akan mempertahankannya kerana usaha dicurahkan Sid untuk lagu itu bukanlah mudah,” katanya.

 

 

  • sumber https://www.instagram.com/hangriii/
  • sumber https://www.instagram.com/hangriii/

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.