Biodata Pengasas AuraWhite, Furyna Azmeer

Posted on
Biodata Pengasas AuraWhite, Furyna Azmeer
Biodata Pengasas AuraWhite, Furyna Azmeer

Biodata Furyna Azmeer AuraWhite

Nama penuh: Farah Nur Aqilah Mohd. Bakri

Nama gelaran: Qiqi

Tarikh lahir: 18 April 1990

Tempat lahir: Kuala Terengganu, Terengganu

Profesion: Pemilik perniagaan Qiqi Bakri Health & Beauty

Hobi: Memasak

Instagram : https://www.instagram.com/aurawhiteofficial/

E-mel: [email protected]


Pengarah Aura White Global Sdn. Bhd , Nur Furyna Azmeer, dia sentiasa berusaha memastikan hanya perkara yang baik sahaja singgah di fikirannya. Mengakui dirinya seorang yang optimis, Furyna telah menambah cabang perniagaannya daripada penjagaan kulit dan minyak wangi kepada makanan tambahan untuk kesihatan dan kecantikan.

Sejak bergelar usahawan, Furyna sentiasa berusaha memastikan hanya perkara yang baik sahaja singgah di fikirannya.

“Sebagai usahawan saya memang meletakkan diri saya untuk memikirkan sesuatu yang besar. Saya memang tidak pernah puas dengan setiap perkara kerana saya mahukan hasil yang terbaik bukan saja untuk diri saya sendiri malah semua pelanggan yang mendapat manfaat daripadanya.

“Alhamdulillah, percaturan saya mengeluarkan makanan tambahan kolagen berhasil,” ujar anak kedua daripada tiga beradik ini.

Mungkin ramai tidak mengetahui Furyna pernah bekerjasama dengan ibunya serta seorang sahabat dalam perniagaan spa dan salon di Ipoh, sebelum menghasilkan produknya sendiri di Kuala Lumpur.

Walaupun dia tidak mempunyai pendidikan rasmi dalam bidang ini, Furyna menjadikan ilmu dan pengalaman untuk berjaya.

“Alhamdulillah segala yang kita lakukan atau rancangkan akan terlaksana dengan izin Allah. Bagi saya sendiri tidak menyangka berkat usaha saya selama ini dalam perniagaan sampai ke tahap ini.

“Saya bukan berasal daripada keluarga berada. Saya bermula daripada bawah sedikit demi sedikit sehinggalah hari ini.

Aurawhite tercetus ketika saya mengkaji kehendak setiap orang inginkan kulit yang cantik dan kesihatan yang baik. Ini membuatkan saya yakin apa yang pengguna inginkan. Jadi Aurawhite ini sebagai makanan tambahan mereka untuk kekal awet muda dan sihat. Ia juga mempunyai pelbagai khasiat lain,” katanya.

Oleh itu, Furyna mengajak pengguna mencubanya dan boleh rasai sendiri hasil dari produk Aurawhite ini.

Ditanya tentang rahsia kejayaan perniagaannya, Furyna memberitahu, perkara yang penting ialah fokus, usaha, tawakal dan tidak mudah putus asa. Dia sendiri lebih suka bersikap positif apabila terjadi sesuatu, dia akan fikir jalan penyelesaiannya terlebih dahulu buangkan yang negatif.

“InsyaAllah aura positif itu pasti bersama kita,” katanya ringkas.

Lebih membanggakan, Furyna baru sahaja mendapat pengiktirafan Super Health Brand Asia Pacific dan Health Ambassador Asia Pacific baru-baru ini.

Tidak mahu berpuas hati dengan kejayaan yang dimiliki, Furyna menganggap anugerah ini sebagai permulaan untuk dia terus maju dalam bidang perniagaan.

“Saya juga baru sahaja melancarkan produk kecantikan penjagaan wajah Aurawhite SkinSpa. Formulasi produk ini dariekstrak terpilih sumber semula jadi seperti bunga-bungaan dan buah-buahan. Ia membantu mengatasi masalah kulit wajah seperti jerawat, jeragat dan kekusaman kulit,” jelasnya.

Berkongsi keistimewaan Aurawhite Beauty, Furyna mengakui produk ini berkualiti tinggi dengan hasil yang baik dan halal. Tambahnya, kolagen Aurawhite mempunyai tiga jenis iaitu Aurawhite Collagen Berry, Aurawhite Chocolate Shake dan Aurawhite Stemcell.

Aurawhite Beauty juga mempunyai suplemen untuk kaum lelaki iaitu kolagen Auramen.

“Perancangan pada masa terdekat ialah pelancaran pejabat urusan yang baru. Kami juga menempatkan pusat kecantikan wajah yang membolehkan pengguna setia kami boleh mendapatkan rawatan kulit wajah dengan perawatan eksklusif dari pakar kecantikan kami,” katanya.

Mengakui banyak persaingan dalam perniagaan ini terutama bidang kosmetik, Furyna yakin pelanggan akan setia memilih produk keluaran AuraWhite. Ini kerana pada awal produk ini dijual memang setiap kandungan bahan dikaji secara teliti agar tidak memudaratkan pengguna.

“Alhamdulillah pakar yang dilantik untuk menghasilkan formula ini menemui abstrak organik selain campuran bahan semula jadi yang semestinya selamat digunakan.

“Kelulusan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Kementerian Kesihatan juga turut diperoleh,” katanya.

Menurut Furyna, selain penggunaan bahan semula jadi dan mendapat kelulusan halal, iklan di media cetak dan elektronik secara berterusan juga antara faktor kejayaan. Biarpun terpaksa membuat pelaburan besar tapi ia sebenarnya banyak mengubah persepsi masyarakat dalam membuat pemilihan produk yang betul.

“Pemilihan duta dalam kalangan artis yang sedang meningkat naik seperti Amyra Rosli, Ayda Jebat dan Izzue Islam juga secara tidak langsung menarik kepercayaan pengguna untuk mencuba,” katanya.

Tambahnya, rezeki perniagaan dalam bidang kosmetik ini bukan untuk diri sendiri sahaja tetapi turut dikongsi dengan peniaga kecil dari seluruh Malaysia.

“Malah ada yang bermula secara kecil-kecilan dengan menjual produk kini telah menjadi pemilik kepada produk kecantikan keluaran mereka sendiri. Ini suatu pencapaian yang membanggakan buat saya dan suami,” katanya.
Positif hadapi cabaran

Furyna turut menyatakan berkecimpung dalam bisnes tidak sah kalau tiada jatuh bangunnya. Namun dia mengambil pendekatan positif dan sentiasa berfikiran terbuka. “Bagaimanapun saya masih lagi bersyukur kerana tidak diduga dengan ujian besar.

Cuma yang masih lagi menjadi igauan saya hingga kini adalah mengenai produk tiruan AuraWhite oleh pihak tidak bertanggungjawab.

“Mujurlah pada waktu itu saya dapat mengesan penjualan produk tiruan ini melalui pengguna. Mereka yang menghubungi dan memberitahu mengenai kelainan yang terdapat pada produk itu berbanding produk sebelum ini di pasaran.

“Tidak mahu terus mengambil risiko akhirnya saya telah mempertingkatkan ciri-ciri keselamatan dari aspek hologram, kod bar yang boleh diimbas untuk setiap produk dan botol yang direka sendiri,” katanya.
Seimbang antara kerjaya dan keluarga

 

Sementara itu, ibu kepada tiga cahaya mata berusia antara enam tahun hingga dua bulan ini menyatakan, bergelar wanita berkerjaya dan tanggungjawab sebagai ibu bukanlah sesuatu yang mudah.

Dia bersyukur masih diberi kekuatan untuk menjalankan keduadua tanggungjawab ini dengan baik.

Suaminya juga banyak membantu dalam menguruskan anak-anak.

“Jika hari Isnin hingga Jumaat masa banyak dihabiskan di pejabat jadi saya akan pastikan hujung minggu untuk kami sekeluarga.

“Sebolehnya saya nak lihat perkembangan anak-anak agar setiap momen mereka akan menjadi kekuatan untuk saya mencari rezeki.

“Saya juga bertuah kerana rumah dengan pejabat jaraknya tidak terlalu jauh. Jadi ia memudahkan saya untuk menjenguk anak-anak jika ada apa-apa hal yang penting,” katanya menutup bicara.

Carian Popular Ke Sini:

  • datin furyna seksi
  • https://panduankini com/biodata-pengasas-aurawhite-furyna-azmeer-361 htm

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.