Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah

Posted on

Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah Atau Cuti Sakit. Bagi membantu penjaga dan pelajar yang tidak hadir ke sekolah atas sebab-sebab yang munasabah. Panduan Terkini Contoh Surat Tidak Hadir Ke Sekolah Atau Cuti Sakit ini membantu anda.

Contoh Surat Rasmi
Contoh Surat Rasmi

Carian contoh surat rasmi tidak hadir ke sekolah. Berikut disertakan contoh surat rasmi memohon cuti daripada pihak sekolah sekiranya pelajar tidak menghadirkan diri ke sekolah tanpa sijil sakit ataupun atas alasan lain yang kukuh atau munasabah. Surat rasmi memohon cuti sekolah ini penting untuk memastikan rekod berhenti sekolah kelak pelajar yang baik dan tiada mempunyai rekod kesalahan ponteng sekolah. Oleh itu anda boleh menjadikan contoh surat ini sebagai satu panduan untuk membina Surat Rasmi yang terbaik.

Muhammad Kamarul Bin Ahmad
Blok A-15 ,Taman Pulau Indah,
10358 Kangar
Perlis Indera Kayangan
___________________________________________

Guru Kelas 5 Cempaka
Sek. Keb. Tanjong Jejawi
Jalan Raja Putra,
10560, Ulu Pauh
Perlis Indera Kayangan                                                        28/04/2017

Tuan/ Puan,
PER: TIDAK HADIR KE SEKOLAH
Merujuk kepada perkara diatas, saya Ahmad Bin Latif waris penjaga Muhamad Kamarul B. Ahmad ingin menjelaskan sebab anak jagaan saya tidak dapat menghadirkan diri ke sekolah pada 28/04/2017.

 

2. Anak jagaan saya tidak dapat menghadirkan diri ke sekolah disebabkan mengalami demam berpanjangan yang bermula 25/03/2016 setelah pulang dari sekolah.
3. Saya telah membawa anak jagaan saya untuk dirawat pada malam 28/04/2017 berikutan demam yang berlanjutan. Dengan itu, saya sertakan sekali sijil cuti sakit yang diberikan doktor bagi membolehkan anak saya bercuti sehari.

 

Saya ingin meminta maaf diatas kejadian dan berharap pihak tuan dapat mempertimbangkan surat ini.
Sekian terima kasih.
Yang Benar,

(Ahmad Bin Latif)

 

Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah 2

Khasidah bt. Mokhtar,
471, Batu 5 ½,
Jalan Gombak,
53100 KL.
_____________________________________________________

Kepada,
Guru Tingkatan 3 Zuhrah,
SMK Setapak Indah,
Jalan 2/6, Setapak Indah,
53100 Kuala Lumpur.                                                             16 Julai 2016

Puan,

TIDAK HADIR KE SEKOLAH

Saya, penama seperti di atas ialah ibu kepada Muhammad Izzat Amir b. Mahmud, pelajar Tingkatan 3 Zuhrah. Saya ingin memaklumkan bahawa anak saya telah tidak hadir ke sekolah pada 16 Julai 2016.

2. Hal ini adalah disebabkan dia mengalami gangguan pernafasan, susulan penyakit asma yang dialami sejak kecil. Ketidakhadirannya sebelum ini selama dua hari berturut-turut juga disebabkan masalah yang sama. 

Saya harap Cikgu memahami masalah anak saya. Saya juga berharap anak saya tidak ketinggalan dalampelajaran berikutan ketidakhadirannya. Kerjasama Cikgu diucapkan ribuan terima kasih.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

(KHASIDAH BT. MOKHTAR)

Semoga Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah ini bermanfaat buat semua. Ingat jangan ponteng sekolah tanpa sebab yang munasabah.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.