Rahsia Pelan Kad Perubatan atau Medical Card

Ketahui Rahsia Pelan Kad Perubatan atau “Medical Card” Terbaik Buat Anda

Posted on

Rahsia Pelan Kad Perubatan atau “Medical Card”

Anda sudah berlanggan Insuran peribadi? Jika belum dan masih berfikir Apakah Pelan Medical Card atau kad perubatan terbaik di Malaysia? disini anda akan dapat jawapannya. Apa yang perlu anda tahu bahawa insuran peribadi atau medical card ini bukanlah sebuah simpanan pelaburan. Jika anda dimomokkan dengan keuntungan oleh ajen-ajen jualan insuran maka anda telah mula ditipu. Insuran peribadi ini bersifat sebagai satu pelan pelindungan kewangan anda jika menghadapi masalah kesihatan. Bukankah ini yang kita semua perlukan?

Jadi pelan dari syarikat manakah yang paling terbaik? Tiada siapa pun yang tahu dan boleh meneka dengan tepat pelan insuran medical card atau kad perubatan terbaik buat masa ini. Ada yang mengatakan produk Prudential Takaful dan banyak juga yang sudah mula berlanggan dengan AIA takaful. Malah kini telah tumbuh pelbagai syarikat yang menawarkan kad perubatan untuk anda.Apa yang penting anda mengkaji dan menilai tahap prestasi sesuatu syarikat sebelum berlanggan dengan mereka.

Adakah pelan Insuran yang lebih murah itu yang paling terbaik? atau anda memerlukankan perlindungan yang bertaraf premium? Mari kita pergi lebih mendalam tentang insuran peribadi ini. Ianya amat jauh berbeza dengan insuran kenderaan motor anda.

Rahsia Pelan Kad Perubatan atau Medical Card

Rahsia Pelan Kad Perubatan atau “Medical Card”

TOC

Sebelum kita melangan apa jua plan insuran peribadi dari mana-mana pembekal produk insuran di Malaysia ini, perkara paling pokok yang perlu kita mula-mula lihat dan teliti adalah kemampuan kewangan diri. Berapa lebihan wang yang kita ada untuk melabur dalam plan insuran ini? Rm 150 atau lebih. Buat nota kewangan anda dengan bijak. Perbelanjaan harian ditambah dengan hutang setiap bulan berapa lebihan yang tinggal dan berapa % perlu dilaburkan untuk pelan insuran. Kebanyakkan meraka tidak memikirkan perkara ini sehingga melanggan pelan insuran premium yang pada dasarnya telah membebankan poket anda. Pelan insuran premium di Malaysia yang rata-ratanya dalam linkungan Rm 280 dan keatas. Adalah kiranya sebelum kita melanggan kita lihat dulu apa yang kita perlu dan abaikan apa yang ajen insuran perlukan.

Buat pengetahuan anda, insuran berlandaskan takaful lebih mahal berbanding konvesional. Jadi perlunya anda bijak untuk meminta quotation (sebut harga berbeza untuk pelan takaful dan konvesional untuk lebih penelitian. Kebanyakkan pesertan pelan insuran akan merasa bebanan untuk membayar sehingga akhirnya tidak mampu untuk membuat bayaran peserta setiap bulan, akhirnya insuran peribadi anda terbatal dan saat itulah anda benar-benar memerlukan insuran anda untuk membiayai kos perubatan. Jangan biarkan perkara ini berlaku sama sekali.

Ajen Terbaik Memastikan Insuran Peribadi Anda adalah Paling Hebat.

Ajen memainkan peranan yang amat penting. Sesiapa yang melanggan Insuran peribadi mengakui perkara ini. Ini amat penting pabila anda perlu dimasukkan ke Wad mana-mana hospital swasta. Dimana anda diberi tempoh menunggu selama 2 ke 6 jam. Jika Ajeninsuran anda adalah yang terbaik meraka akan follow -up ke syarikat supaya proses kemasukan dipercepatkan begitu jika sebaliknya. Pernah saya lihat ada pemegang polisi terpinga-pinga di kaunter pendaftaran tanpa dibantu sesiapa. Apa guna kita membayar secara bulanan jika tiada lansung servis yang mereka beri. Ingat berkenaan Ajeninsuran ini paling penting memastikan polisi insuran anda kekal seterusnya.

 

Pentingnya Insuran Takaful dan rahsia Pelan Insuran Perubatan

 

Setiap polisi ada pro dan kontra. Ada hospital swasta yang memerlukan deposit terlebih dahulu untuk kemasukan ke wad dan ada yang tidak. Pastikan anda ada detail setiap hospital sebelum pergi. Pastikan cukup wang ditangan walaupun dalam keadaan tenat. Ketahuilah, Syarikat insuran cuma mencari keuntungan itulah yang paling utama. kedua baru perkhidmatan yang diberikan. Bijak dalam klaus-klaus yang tertulis dalam polisi insuran itu amat penting. Paling penting anda faham polisi sebelum melanggan. Jika tidak saya sarankan anda menggunakan Hospital kerajaan yang akan menerima anda setiap masa walaupun perkhidmatan tidak memuaskan.

Sebelum saya melangkah pergi, perlu anda bayangkan satu perkara yang diimplitasikan oleh kapitalis-kapitalis dunia. Peniagaan masa depan atau angan-angan seperti insuran, saham dan lain-lain seangkatan dengannya adalah amat menguntungkan. Mereka untung berbilion-bilion ringgit setahun dengan menjual kerisauaan. Apalagi? Buat anda…bersedialah diri anda menjadi Ajen kepada produk-produk seperti ini untuk bebas dari masalah kewangan. Ini adalah satu cadangan…

Sampai jumpa lagi dalam post Rahsia Insuran yang lain.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.