Semakan Tarikh Bayaran KWSP I-Lestari Bulanan Online

Semakan Bayaran KWSP I-Lestari Bulan April 2021

Posted on

Tarikh Bayaran KWSP i Sinar dan i Lestari updating. Semakan Bayaran KWSP I-Lestari untuk tarikh bulan seterusnya bakal anda tahu awal setiap bulan. Bakal menyusul adalah bayaran untuk bulan April. Bulan April adalah bayaran terakhir untuk i Lestari.

Buat anda yang menerima i Sinar masih boleh menarik nafas lega kerana masih ada lagi 2 bulan bayaran sehingga Jun ini.

Bagai mana untuk membuat Tarikh bayaran I-Lestari KWSP setiap bulan masuk ke akaun anda?

Panduan Kini akan bantu anda untuk cara semakan bayaran i-Lestari KWSP ini secara lengkap. Bagaimana memohon bagi yang baru dan nuat semakan serta pembayaran dari KWSP ke akaun anda.

Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP bulan

Panduan KWSP I-Lestari

Mungkin semua sudah tahu bahawa pengeluaran i-Lestari adalah daripada akaun 2 sahaja. Bagi pemohon yang telah mengemukakan permohonan, bayaran pengeluaran akan dibuat secara bulanan dan berulang untuk bulan-bulan berikutnya.

Kelayakan bilangan bulan pengeluaran adalah dikira bermula daripada tarikh penerimaan permohonan pengeluaran yang diluluskan oleh KWSP hingga tamat tempoh kuatkuasa Pengeluaran i-Lestari iaitu 31 Mac 2021.

Situasi pengeluaran Akaun 2

1. Jika permohonan yang diluluskan diterima pada bulan April 2020, kelayakan bilangan bulan pengeluaran adalah bilangan maksimum selama 12 bulan.
2. Jika permohonan yang diluluskan diterima pada bulan September 2020, kelayakan bilangan bulan pengeluaran adalah selama 7 bulan.
3. Jika permohonan yang diluluskan diterima pada bulan Mac 2021, kelayakan bilangan pengeluaran adalah selama 1 bulan.

Tarikh Bayaran KWSP i-Lestari

Untuk makluman pemohon i-Lestari, Pembayaran pengeluaran bermula 4 MEI 2020, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah mengumumkan bahawa bayaran Pengeluaran i-Lestari untuk pemohonan yang lulus akan mulai di bayar ke dalam akaun bank Ahli bermula 4 Mei 2020 sehingga 18 Mei 2020.

i-Lestari KWSP semakan boleh di buat seperti cara semakan i-lestari seperti kami tunjukkan di bawah. (sili rujuk ke laman web KWSP i-Lestari untuk lebih detail berkenaan tarikh bayaran.

Tarikh Bayaran KWSP I-Lestari

Semakan Bayaran KWSP I-Lestari Bulanan Online

Semakan Bayaran KWSP I-Lestari

Bayaran Untuk Bulan May akan mula di bayar pada 4 Mei 2020 sehingga 18 Mei 2020.

Bayaran Untuk Bulan Jun akan mula di bayar pada 1 Jun 2020 sehingga 22 Jun 2020.

Bayaran Untuk Bulan Jun akan mula di bayar pada 1 Julai 2020 sehingga 22 Julai 2020. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal.

Bayaran Untuk Bulan Jun akan mula di bayar pada 1 Ogos 2020 sehingga 22 Ogos 2020. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran Untuk Bulan September akan mula di bayar pada 1 September 2020 sehingga 22 September 2020. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran Untuk Bulan Oktober akan mula di bayar pada 1 Oktober 2020 sehingga 22 Oktober 2020. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran Untuk Bulan November akan mula di bayar pada 1 November 2020 sehingga 22 November 2020. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran Untuk Bulan Disember akan mula di bayar pada 1 Disember 2020 sehingga 22 Disember 2020. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran Untuk Bulan Januari akan mula di bayar pada 2 Januari 2021 sehingga 22 Januari 2021. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran Untuk Bulan Februari akan mula di bayar pada 2 Februari 2021 sehingga 22 Februari 2021. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran Untuk Bulan Mac akan mula di bayar pada 2 Mac 2021 sehingga 22 Mac 2021. Bayaran di bayar mengikut tarikh yang anda mohon dan bulan seterusnyanya akan dikreditkan lebih awal. Pemohonan bulan ini akan mula dikreditkan pada bulan hadapan.

Bayaran I-Lestari Kwsp pada bulan Mac 2021 adalah yang terakhir.

Permohonan I-Lestari KWSP

Pencarum dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP / EPF) boleh membuat permohonan pengeluaran simpanan KWSP lebih awal mengikut jumlah had pengeluaran tertentu berdasarkan kelayakan meskipun belum mencapai umur persaraan.Bagaimanapun, pengeluaran awal simpanan KWSP sebelum mencapai umur persaraan itu hendaklah mematuhi syarat-syarat dan kelayakan bagi jenis-jenis pengeluaran atau perkara yang telah ditetapkan.

Cara Pengeluaran I-Lestari KWSP

Permohonan pengeluaran i-Lestari yang telah lulus boleh dibuat secara dalam talian melalui i-Akaun (Ahli) sepertimana cara berikut:

Log masuk ke i-Akaun (Ahli)
Pilih Tab Pengeluaran
Klik e- Pengeluaran
Klik Permohonan Baru
Pilih Pengeluaran i-Lestari untuk memulakan transaksi

Mari kita lihat secara bergambar di bawah ini:

1. Layari laman web rasmi https://ilestari.kwsp.gov.my/
2. Pilih pada bahagian permohonan baru
3. Isikan maklumat Nama penuh, No IC, No telefon, E-mel, alamat dan poskod

Semakan Bayaran KWSP I-Lestari Bulanan Online

4. Pilih jumlah amuan pilihan anda mahukan
5. Pilih Bank dan masukkan Nombor akaun bank anda yang aktif
6. Tanda pada kotak pengesahan pengakuan permohonan

pemohonan i-lestari online

7. Baca dan fahami perakuan pemohon dan tekan butang setuju.
8. Pastikan maklumat yang diisi adalah betul dan tepat sebelum menekan butang hantar.
9. Pemohonan pengeluaran i- lestari KWSP anda telah berjaya di hantar.

Semakan Bayaran KWSP I-Lestari Bulanan Online

Semakan Status Permohonan i-lestari KWSP

Semakan status permohonan boleh dibuat dalam tempoh DUA (2) hari selepas permohonan dibuat. Pastikan Nombor MyKad dan nombor telefon bimbit adalah betul dan tepat

1. Pastikan anda Layari laman web rasmi https://ilestari.kwsp.gov.my/check-status.php
2. Pilih pada bahagian semak status permohonan
3. Masukkan nombor Mykad, Nombor telefon Bimbit anda dan tekan semak
4. Status permohonan akan dipaparkan bagi tujuan semakan

semak status permohonan I-lestari Online

Carian Popular Ke Sini:

  • https://www panduankini com/panduan-semakan baki bayaran motor

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.