Bisnes-sublet-malaysia

Bisnes Sublet, Teknik Mudah Pandapatan 4 Angka Sebulan

Posted on

Bisnes Sublet? apa tu? agak-agak la jenis apa bisnes sublet ni yang boleh bagi pendapatan sampai 4 angka sebulan ni? Tiada rahsia, Sebenarnya ramai yang dah mulakan perniagaan jenis ini. Tapi masih belum faham konsep buat 4 angka pendapatan sebulan. Kali ini Panduan Terkini akan bongkar cerita “Bisnes Sublet 4 angka sebulan”

Hakikatnya perniagaan sewa dan servis homestay, bilik dan rumah termasuk dalam Perniagaan Sublet ini. Akhir artikel ini nanti anda dah mula faham dan boleh mula rancang untuk teroka perniagaan sewa rumah atau bilik ini.

Semua orang minat bercuti. Anda pun mesti berminat.. ala.. cuti-cuti Malaysia. Perkara pertama yang anda cari untuk rancang percutian anda… bak omputih cakap “itinerary”. Itinerary atau jadual percutian jadi perkara utama semasa mengisi jadual percutian yang diidamkan.

Perniagaan-sublet-bisnes

Apa itu Bisnes Sublet

Tahukah anda… destinasi percutian bukan perkara utama kini orang untuk bercuti… tempat untuk bermalam menjadi perkara utama kini. Dimana anda nak bermalam jika bercuti ke Rembau, Negeri Sembilan? then.. mula la anda buka aplikasi Trivago, Agoda, AirBnb dan lain-lain untuk cari penginapan yang sesuai dengan kewangan anda… bukan. Penginapan yang anda cari inilah salah satu dari cabang Perniagaan Sublet.

Baca >>  Wifi Smart Selangor Percuma dan Cara Dapatkan Signal

Tapi sublet ini bukan tertumpu pada destinasi percutian sahaja. Bisnes sublet ini juga adalah perniagaan sewa bilik di satu-satu tempat. Bukan semua orang mampu untuk sewa sebuah rumah terutamanya di Kuala Lumpur dan Johor Bahru.

Jadi anda memudahkan mereka yang mencari bilik untuk menyewa bilik yang anda sediakan. Konsep Sublet bilik ini perlukan anda mencari kawasan yang padat penduduk dan buatkan bilik-bilik kecil di rumah atau kedai yang anda sewa.

ok.. mesti dah nampak sikit kan…

Buat promosi di pelbagai platform. Daftar dengan Pihak majlis tempatan dan dapatkan lesen yang perlu untuk bisnes/ perniagaan jangka masa panjang. Mudahkan pencari bilik sewa dengan sediakan laman web untuk mereka lihat dan review.

IDEA SUBLET MUDAH

Apa yang simple sangat ni? Kalau rasa cara sublet yang atas tu agak susah nak dapat untung boleh cuba idea ni pulak.

Apa sublet simple ni?

strategi sublet sebagai ‘alat buat duit.’Antara cabaran yang korang kena hadapi seperti…

Cabaran Perniagaan SUBLET

#1 : Kena cari lokasi yang cun –

Cari yang berdekatan dengan kawasan yang sibuk dengan pekerja-pekerja yang berpendapatan rendah. Contoh seperti yang Giant, TESCO, Maidin.

#2 : Mungkin korang kena bayar sewa yang tinggi –

Nego elok-elok dengan owner bangunan. Tawarkan bayaran 6 bulan in advance. Kalau bangunan tu dah lama kosong, owner mesti cair.

Baca >>  Cara Mudah Tukar Paip Yang Bocor atau Rosak

#3 : Takde orang nak sewa –

Bagi komisyen kepada penghunu yang dah sewa. Nilainya mesti tinggi. Mungin 50% daripada harga sewaan.

#4 : Takut gejala masalah sosial? –

Buat peraturan. Korang kena tegas, dan buat spotcheck berkala.Langgar peraturan, terus terminate kontrak tanpa pulangan deposit. TIADA DADAH, TIADA ARAK, TIADA ZINA. Buat poster besar-besar dan tampal sebagai peringatan.

#5 : Faktor keselamatan –

Kalau ada modal lebih atau rasa berbaloi, boleh pasang CCTV. Buat access card. Rekod keluar masuk.

Perniagaan sublet

Kesimpulan Bisnes Sublet

Apa macam, ada berani?

Perniagaan sublet ini mampu menjamin pendapatan bukan saja 4 angka tapi lebih lagi. Anda kena bijak memilih lokasi, dan kediaman yang sesuai dengan pemintaan. Apa pun jenis perniagaan pasti ada risikonya. Mulakan dengan kecil, belajar mengurus dengan bijak dan bagaimana menjual di dalam kawasan sublet anda.  Sediakan ruang jualan seperti barangan asas di dalam kawasan sublet untuk tambahan keuntungan.

Copy paste teknik mereka yang telah berjaya. Anda boleh masuk kursus sublet yang diadakan. Boleh google siapa yang boleh bantu bisnes anda ini lebih maju. Jangan takut mendaftar di platform online seperti Agoda dan lain-lain.

Pastikan anda bijak meminimakan risiko dan cuba menambah pendapatan dengan idea perniagaan sewa dan servis homestay atau dengan kata lain SUBLET.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.